metwave endüstriyel mikrodalga fırın

METWAVE Endüstriyel Mikrodalga Fırın Sistemleri, İzmir Ticaret Odası Tarafından Yerli Malı Belgesi Almaya Hak Kazandı

MET İleri Teknoloji Sistemleri’nin, METWAVE Endüstriyel Mikrodalga Sistemleri ailesi, İzmir Ticaret Odası tarafından “Yerli Malı Belgesi” almaya uygun görüldü. MET Genel Müdürü Murat Merdin, bu haber ile ilgili şöyle bir yazı paylaşmıştır:

[alinti]2019 yılı genel olarak değişken ekonomik ortam ile mücadelemiz ile geçti. 2019 yılında KOSGEB Teknoyatırım desteği sayesinde şirket tarihimizin en büyük yatırımını yaptık. Üretim altyapımızı güçlendirerek dışarıdan hizmet almadan bütün ürünlerimizi üretebilir hale geldik. Gene aynı yıl içerisinde 5 farklı patent başvurusu yaptık ve 3 farklı ürünümüze Yerli Malı belgesi aldık. Tüm ekibimi özverili çalışmaları için kutluyor hedefi daha da ileriye koyarak vizyonumuzu yapılmayanları yapmak olarak belirliyoruz. 2020 yılını heyecan ile bekliyoruz. Herkesin yeni yılını kutluyor sağlıklı başarılı yıllar diliyorum.[/alinti]

Yerli Malı Belgesi Nedir

Yerli Malı Belgesi; sanayi sicil raporları ve kapasite raporları göz önünde bulundurularak, TOBB’a bağlı odalar ve borsalar tarafından sadece yerli üreticilere verilen bir belgedir. İlgili ürünün Türk ürünü olduğunu göstermektedir.

Yerli Malı Belgesinin Avantajları

Farklı bankalardan alınabilen İvme Finansman Paketi kapsamındaki kredilerden yararlanabilmek için, Yerli Malı Belgesi temini zorunludur. İVME Finansman Paketi kapsamında aşağıda yer alan ürünler sunulacaktır; A. Nakit Krediler 1.Makine Üreticilerine Yönelik Kredi 

Hedeflenen sektörlerde yerli malı niteliğini taşıyacak makine imalatı yapan/yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyaçları karşılanacaktır.

Hedef Sektörler:

  • Elektrikli Makine ve Aksamları
  • Bilgisayar, Elektronik, Optik
  • Motorlu Taşıtların Aksam ve Parçaları
  • Motor ve Aksamları
  • Genel Endüstri Makine ve Aksamları
  • Elektrikli Teçhizat

Paket kapsamında Makine İmalatçılarına İlişkin NACE Kodu Listesi’nde yer alan NACE kodları ile belirlenmiş sektörlerde yeni yatırım ve/veya mevcut üretimde kapasite artırımı yenileme yatırımı yapan firmaların kredi talepleri değerlendirilebilecektir. Yerli ve Yeni Makine Alıcılarına Kredi   Paket kapsamında Makine İmalatçılarına İlişkin NACE Kodu Listesi’nde belirtilen sektörlerde makine imalatı yapan firmalardan yatırım kapsamında yeni ve yerli makine alımı yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır.
Yeni ve yerli makine alımları için satıcı firmadan Yerli Malı belgesi temini zorunlu olup, satın alınacak makinenin G.T.İ.P.‘inin Makine G.T.İ.P. listesindeki kodlardan olması gerekmektedir.3.Hammadde/Ara Malı Üreticilerine Yönelik Kredi  Hedeflenen sektörlerde üretimi/üretim potansiyeli bulunan hammadde/ara malı imalatı yapan firmaların komple yeni yatırımları ile bu çerçevede yatırım yapacak firmaların yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır.

Hedef Sektörler:

  • Kimyasal ve Medikal (Eczacılık) Ürünler
  • Plastik ve Kauçuk Ürünler
  • Suni ve Sentetik İplikler
  • Kağıt, Karton ve Mukavva

Paket kapsamında Hammadde/Ara Malı İmalatçılarına İlişkin NACE Kodu Listesi’nde yer alan sektörlerde hammadde-ara malı imalatı için yeni yatırım ve/veya mevcut üretimde kapasite artırımı/yenileme yatırımı yapan firmaların kredi talepleri değerlendirilecektir. B. Gayri Nakdi Krediler Paket kapsamındaki yatırımlarla ilgili kullandırılacak gayrinakdi kredilere (teminat mektubu, akreditif, garanti mektubu vb.) cari komisyon oranları üzerinden % 20 indirim uygulanacaktır. Kredi Özellikleri Kredi Türü ve Vadesi:

  • Kredi TL cinsinden, işletme ve yatırım kredisi olarak kullandırılacaktır.
  • İşletme kredilerinde 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl vade
  • Yatırım kredilerinde 2 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir.
  • Kredi geri ödemeleri 3 ayda bir ya da 6 ayda bir dönemsel taksitli olarak gerçekleştirilecektir.
  • Ödemesiz dönem faizleri 3 veya 6 aylık dönemlerde tahsil edilecektir

Kredi Limiti:

  • İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak nakit krediler DİBS veya TÜFE Endeksli olarak kullandırılacaktır.
  • İşletme kredileri sadece yatırım kredisi ile birlikte tahsis edilebilecektir.

Kredi Faiz ve Komisyon Oranları A. Nakit Krediler İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak nakit krediler DİBS veya TÜFE Endeksli olarak kullandırılacaktır.1- DİBS Endeksli Faiz Oranı:

VadeKredi Faiz Oranı
0-2 YılDİBS + %1,00
2+-5 YılDİBS + %2,00
5+-10 YılDİBS + %3,00

2- Enflasyona Endeksli Faiz Oranı:

VadeKredi Faiz Oranı
0-2 YılTÜFE + %2,00
2+-10 YılTÜFE + %2,00

Nakit Kredi Komisyonu : Kredi kullanımında kredi vadesine göre aşağıdaki peşin komisyon oranları uygulanacaktır.

VadeKredi Faiz Oranı
0-2 Yıl %1,00
2+-10 Yıl%1,50
5+-10 Yıl%2,00

B. Gayri Krediler

Paket kapsamındaki yatırımlarla ilgili kullandırılacak gayrinakdi kredilere (teminat mektubu, akreditif, garanti mektubu vb.) cari komisyon oranları üzerinden %20 indirim uygulanacaktır.

Referanslar:

İzmir Ticaret Odası

Yerli Malı Belgesi Hakkında Sık Sorulan Sorular : Türkiye  Odalar Borsalar Birliği

Size Özel Projelendirelim

Sektörünüz, ürününüz, ihtiyaçlarınız için size özel proje geliştirelim ve tekliflendirelim.