Soya Fasulyesi Kurutma Uygulaması
Kurutma veya dehidrasyon, katı maddelerden su gibi buharlaşabilen maddelerin mikroorganizma gelişimini veya kimyasal reaksiyonları yavaşlatmak veya durdurmak amacıyla uzaklaştırılması işlemidir.
Geleneksel kurutma yöntemlerinde kurutma işlemi sırasında ürünün sıcak yüzeyi ile daha soğuk olan iç kısmı arasındaki sıcaklık farkından dolayı, ısı kurutulan materyal yüzeyinden iç kısımlara doğru kademeli olarak iletilmektedir.
Endüstriyel mikrodalga sistemi ile kurutulmuş soya fasulyesi, pek çok gıda ürününde kullanılabilir. Örneğin, soya sütü ve soya proteini üretiminde kullanılabilir. Ayrıca, soya unu, soya ezmesi ve soya peyniri gibi ürünlerin yapımında da kullanılabilir. Mikrodalga kurutma işlemi, ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve daha kolay taşınabilir hale getirmek için de yaygın olarak kullanılır.
Size Özel Projelendirelim
Sektörünüz, ürününüz, ihtiyaçlarınız için size özel proje geliştirelim ve tekliflendirelim.